top of page

Our Story

Kammerballetten er et dansekompagni med base i København, som skaber og præsenterer nye balletter af nutidens koreografer. Værkerne opføres altid til levende musik spillet af musikerne i det prisbelønnede ensemble Trio Vitruvi, som grundlagde kompagniet i 2018. 

 

Det var med en daværende Jubilæumsbevilling fra Augustinus Fonden at Trio Vitruvi så muligheden for at få kammermusikken til at blomstre på ny. 

Ved samtidig at få en række internationale koreografer til at skabe nye balletter med nogle af landets dygtigeste balletdansere, er Kammerballetten siden vokset med rekordfart og har muliggjort drømmen om at skabe et kompagni der årligt rykker sine ambitioner og sit niveau

- nationalt såvel som internationalt. 

Kammerballettens ambition er at skabe uropførelser af spændende og relevante nye balletter der kan skubbe til grænserne for klassisk musik og ballet - samt at være dét kompagni i Danmark der er med til at definere fremtidens trinsprog.

 


Paul Lightfoot 1-Photo Tom Mckenzie copy.jpg
Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 56.jpg

Kammerballetten bliver til daglig ledt af Alexander McKenzie, der udover sit virke som Artistic Director også er komponist og pianist i Trio Vitruvi, og Associate Director; Kgl. balletdanser Emma McKenzie.

Kammerballetten er drevet af en kærlighed til intensiteten og intimiteten i musik og dans og en nysgerrighed for det nye og ukendte.

 

Kammerballetten modtog den prestigefyldte scenekunstpris Reumert i 2020 for “Årets danseforestilling”, og blev igen i 2023 nomineret i samme kategori.

Kammerballetten har gennem de sidste 5 år optrådt i USA, Taiwan, Tyskland, Italien, Letland og rundt omkring i hele Danmark.

KAMMERBALLETTEN præsenterer i 2023 fire verdenspremierer på nye balletter på Takkelloftet, Operaen. 

TRIO VITRUVI består af:

Niklas Walentin, Jacob la Cour & Alexander McKenzie.

bottom of page